Økonomi

Sådan fungerer et kviklån

Et kviklån er en populær type af lån til privatforbrug, som kan optages på nettet hos mange forskellige lånudbydere. Det er nemt og hurtigt at ansøge om lånet, og låntager kan forvente at få pengene fra et godkendt kviklån udbetalt til sin NemKonto indenfor kort tid.

Herunder kan der fås et overblik over de muligheder, der findes omkring kviklånet samt få indblik i en række punkter, man som låntager kan være opmærksom på i forbindelse med at ansøge om lånet.

Muligheder og fordele ved et kviklån

Typen af lån er populær som følge af de fleksible og frie rammer, der er for at ansøge. F.eks. skal låntager ikke gøre rede for, hvad pengene fra lånet skal bruges til. Og vedkommende skal heller ikke stille sikkerhed for lånet i sine private aktiver (modsat banklån hvor det ofte er et krav, at der skal stilles sikkerhed i forbindelse med at optage et lån).

Låntager kan selv bestemme lånebeløb og har ofte også selv mulighed for at vælge løbetiden.

Kviklånet har følgende karaktertegn:

  • Det er nemt og enkelt at ansøge på nettet
  • Ansøger skal bruge sit NemID til at gennemføre ansøgning samt underskrive lånet
  • Der kan lånes fra ca. 5.000 DKK. – 20.000 DKK.
  • Ansøger kan typisk selv vælge løbetiden
  • Det er muligt at opnå forskellige lånevilkår som følge af det store udbud af forskellige lånudbydere på nettet
  • Der skal ikke stilles sikkerhed for lånet
  • Rente på et kviklån vil ofte være lidt højere end på forbrugslånet, da ansøger kan låne uden fremlæggelse af dokumentation
  • Pengene fra lånet kan bruges til privat forbrug (f.eks. elektroniske genstande eller en rejse)

Det skal du være opmærksom på, når du ansøger om kviklån

Eftersom at kviklånet er en type af lån, hvor der ikke stilles krav om dokumentation om ansøgers økonomiske omstændigheder, kan renten opleves at være højere, end det f.eks. er tilfældet med forbrugslånet. Dokumentation i form af indblik i lønsedler og årsopgørelse er lånudbyders måde at sikre sig, at låntager er i stand til at betale lånet tilbage.

Når der kan lånes penge uden dokumentation, løber lånudbyderen en højere risiko, hvilket ofte medfører en højere rente på kviklånet.

Det er vigtigt, at ansøger er bekendt med dette forhold, så vedkommende kan opveje kviklånets fordele med dets økonomiske ramme og lånevilkår.

Kviklånet er dog særlig anvendt, når en ansøger står og mangler penge her og nu.

Ansøgningen forgår simpelt, og der kan forventes en effektiv og hurtig udbetaling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *